Шимунджа: Спечелихме, защото бяхме конкуренти на терена

Спечелихме, защото бяхме конкуренти на терена. Това заяви наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа след престижния успех над Рома с 2:1 в първи мач от група С на турнира Лига Европа. Българският шампион постигна именита победа над италианския тим и потегли успешно в груповата фаза на втория по сила евротурнир.

Ние спечелихме, защото се състезавахме, бяхме конкуренти на терена. Трудно е да се играе така отворено срещу Рома - отбор, който има амбиции за шампионската титла в Италия. Много е трудно да сравняваме българския шампионат и Лига Европа. В efbet лига почти винаги сме фаворити, а в Европа не е така. Това беше добра победа, но утре е нов ден. Един мач не прави сезона“, започна той.

Анте Шимунджа.

Много съм щастлив не само защото Нонато вкара гол, а защото имахме нужда от точно такъв тип играч заради качествата, които притежава“, коментира той новия бразилец в отбора, който се отчете с победното попадение за домакините, влизайки като резерва след почивката.

Винаги имаме план за мача, но по време на двубоя много неща могат да се случат. Контролирахме мача. Важното е, че знаехме, че ще страдаме на моменти срещу Рома, но искахме да играем, а не само да ритаме топката и да се защитаваме. Винаги искаме да накараме съперника да играе по нашия начин. Не е лесно, но със смелостта и куража, които имат футболистите, смятам, че това е възможно“, завърши Шимунджа.

Нашият съперник психологическата битка. Така коментира загубата от българския шампион Лудогорец старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо. „Вълците“, фаворити в група С и за трофея в Лига Европа, отстъпиха на нашия тим с 1:2.

Не направихме достатъчно, за да спечелим този мач. Имахме няколко добри възможности, но бяхме в трудна ситуация. Нашият съперник спечели психологическата битка. Както и в предния мач с Удинезе, който загубихме с 0:4, нещата излязоха от нашия контрол. Единственото, с което бяха по-добри, че от три шанса вкараха два гола. Ние имахме сигурно десет, шутове, греди, Пауло Дибала пропусна накрая“, започна той.

Жозе Моуриньо.

Не се намираме в добра позиция, щом не сме спечелили първия мач от груповата фаза. Но в следващите срещи ще търсим трите точки“.

Не обичам да говоря за защитниците, защото целият отбор трябва да се защитава правилно. Вторият гол беше следствие от това, че отборът не беше доволен само от равенство и вместо това настояваше за победа. Истината е, че това превърна равенството в поражение“, завърши Специалния. /БГНЕС