Шифрин с четвърта поредна победа в Световната купа

Американката Микаела Шифрин записа четвърта поредна победа в Световната купа по алпийски ски, след като спечели слалома в Земеринг в четвъртък вечерта. По този начин лидерката в генералното класиране записа три успеха в австрийския курорт в рамките на три дни и закръгли победите си в Световната купа на 80.

Носителката на Големия кристален глобус поведе със 72 стотни още след първия манш на слалома, след което второто ѝ спускане не бе толкова чисто, но все пак бе достатъчно за победа номер 50 в слалома, което е рекорд за една дисциплина при жените. "Трудно ми е да говоря, карах много силно и в трите дни, много съм щастлива от усещането си на пистата. Не исках да бъда твърде консервативна във втория манш, не беше планирано, но се опитах да бъда умна и атлетична и се получи добре", коментира Шифрин след надпреварата.

На второ място завърши друга американка - Пола Молцан (+0.29 секунди), за която това е втори подиум в Световната купа, докато топ 3 допълни Лена Дюр от Германия.

В генералното класиране Шифрин (875 точки) вече има аванс от 369 точки пред втората Петра Влъхова, а на трета позиция е София Годжа с 470 точки. В класирането за слалома американката е лидер с 425 точки, 55 повече от Уенди Холденер. Шифрин е в топ 3 на класирането още в гигантския и супергигантския слалом.

За състезателките предстоят два слалома в Загреб, Хърватия на 4 и 5 януари. /БГНЕС