Шест от шест за ПСЖ след късен гол на Икарди

Пари Сен Жермен продължи стопроцентовия си актив от началото на новия сезон във френската Лига 1, след като обърна Лион 2:1 у дома в среща от шестия кръг на вътрешното първенство.

Меси все още чака първия си гол с екипа на парижани.

Всичко най-любопитно на „Парк де Пренс“ се случи през второто полувреме, когато паднаха и трите попадения. Лукас Пакета откри за „хлапетата“ в 54-та минута след асистенция на Карл Токо Екамби, но десетина по-късно Неймар изравни от дузпа.

В 76-та минута наставникът на парижани Маурисио Почетино извади от игра Лионел Меси, което не бе прието с одобрение от аржентинеца, пускайки в игра десния бек Ашраф Хакими. Бившият футболист на Барселона не пожела да стисне ръката на наставника на тима при излизането си от терена. ПСЖ стигна до драматичен успех в добавеното време след гол на Мауро Икарди, а в ролята на асистент се превърна Килиан Мбапе.

Маурисио Почетино защити решението си да смени Лионел Меси в домакинския му дебют за Пари Сен Жермен, казвайки, че „мениджърите трябва да взимат решения“.

Всички знаят, че имаме страхотни играчи в състава. Разполагаме с много богата група от 35 футболисти. След това трябва да взимаме решения. С 11-те, които трябва да стартират. И след това трябва да взимаме решения по време на срещата. Понякога тези избори се отплащат, понякога – не. Но точно заради това стоим пред скамейката, мислейки за това какво трябва да направим. И трябва да направиш тези решения независимо дали нещата се движат добре или не, дали ти харесва или не. Понякога те се харесват на хората, друг път не. Попитах го как се чувства и той ми отвърна, че е добре“, сподели Почетино, добавяйки:

Резултатът е много позитивен за нас. След трудния ни мач срещу Брюж, беше важно да спечелим отново. Лион е страхотен отбор, с много добри играчи и те играха добре през първото полувреме. След получения гол, трябваше да покажем характер. Трябва да намерим баланса, за да гарантираме сила на отбора. Продължаваме да работим върху това“.

По този начин френският гранд събра актив от 18 точки след шест кръга и води убедително в класирането пред втория Марсилия, който е с 13 пункта. Лион е девети в таблицата с осем точки. В следващия кръг ПСЖ гостува на Монпелие, а „хлапетата“ са домакини на Троа. /БГНЕС