Шефът на Бундеслигата се притеснява за оцеляването на първенството

Кристиан Зайферт призна, че COVID-19 може да доведе до края на Бундеслигата.

Бундеслигата се бори за своето оцеляване, призна изпълнителният директор на елитното германско футболно първенство Кристиан Зайферт. Днес от лигата потвърдиха, че всички професионални мачове в Германия се отменят поне до 2 април заради COVID-19, но Зайферт разкри, че новият коронавирус може да доведе до нещо много по-лошо от забавяне или отменяне на настоящия сезон.

„На карта са заложени десетки хиляди работни места. Достигнахме до точката, в която Бундеслигата трябва да признае: Да, ние сме компания, която произвежда даден продукт, и щом вече не го произвеждаме, тогава спираме да съществуваме. Не става въпрос само за звездите. Заложено е много повече“, каза на пресконференция днес Зайферт.

В германската футболна индустрия са заети 56 хиляди души. На среща във Франкфурт днес на клубовете бе заръчано да изчислят колко време могат да оцелеят при най-лошия възможен сценарии, свързан с пандемията от коронавируса. По-късно този месец ще се проведе нова между клубовете и ръководството на Бундеслигата.

„Никой не знае кога отново ще могат да се провеждат мачове“, завърши Зайферт.

Към момента в Германия са регистрирани 6924 случая на заразени с COVID-19 и 14 починали. /БГНЕС