Ще има ли втори сезон на хитовия сериал "Шогун"?

"Шогун" на телевизионния канал Еф Екс беше замислен като минисериал, но след като събра 9 милиона гледания само през първата си седмица в стрийминг платформи, екипът може би ще се опита да направи продължение.


Възможностите са почти безкрайни при тези цифри. Базиран на едноименната книга на Джеймс Клавел, сериалът проследява художествения образ на японски лидер от 17-ти век, лорд Йоши Торанага, който се бори да оцелее, докато враговете му се обединяват срещу него. Ако обаче създателите на сериала искат да продължат с втори сезон, те ще бъдат принудени да създадат нови сюжетни линии, вместо да надграждат историята от единствената книга.

Еф Екс не е потвърдил, нито отрекъл втори сезон. Преди да се вълнуваме от възможността за бъдещето, ето какво са казали досега актьорите и екипът относно евентуален, но и трудноизпъним втори сезон.

Съавторът и ръководител на шоуто Джъстин Маркс заяви пред The Direct, че финалът на първи сезон приключва "точно там, където свършва книгата". Той обясни пред The Hollywood Reporter, че завършването на "Шогун" е отнело почти пет години, така че екипът е много далеч от продължение: "Направихме този сериал толкова отдавна и по него имаше много постпродукция. Не става дума за обикновен телевизионен сериал, при който, вече щяхме да сме в стаята на сценаристите, и дори на снимачната площадка."

Михаела Клавел, изпълнителен продуцент и дъщеря на Джеймс Клавел, е малко по-оптимистична, че телевизионното наследство на баща ѝ ще продължи да живее.


"Публиката ще ни покаже има ли апетит за това. Ще видим. Това е чудесен въпрос. Бих искала да знам пълния отговор, но не го знам", заяви тя.

Редакторите Мария Гонзалес и Айка Мияке обясниха пред ComicBook.com, че когато са приключвали сериала, не е имало "сериозни планове" за следващ сезон. Гонзалес обясни: "Мисля, че още се намираме в тази ситуация. Не съм сигурен дали ще се случи. Очевидно е, че това не зависи от нас".

Мияке добави: "Лично аз искам да видя втори сезон! ... Определено има върху какво да се надгражда, със сигурност." /БГНЕС

Тагове: