Шави: Реал ще бъде настроен за война

Старши треньорът на Барселона предупреди тима си, че полуфиналният съперник в турнира за Купата на Краля Реал Мадрид ще дойде настроен за „футболна война“ на „Камп Ноу“. Каталунците имат аванс от 1:0 от първия мач и победи големия си опонент във всяко едно от последните три издания на Ел Класико.

„Това, че сме спечелили последните три Ел Класико-та, не означава нищо, утре ни чака нова футболна война. Те ще искат да си отмъстят, ще дойдат тук ранени, загубиха последните три мача срещу нас. Ще дойдат тук ранени, сигурен съм“, започна той пред журналисти.

Шави Ернандес.

Барселона ще бъде без четирима ключови играчи в лицето на Педри, Усман Дембеле, Френки де Йонг и Андреас Кристенсен. „Реал идва утре на наш терен и може да те победи безапелационно – способен е на това срещу всеки един отбор. Те притежават огромен опит, свикнали са да правят обрати. За мен те продължават да бъдат фаворити за класиране на финала. Бяхме по-добри в мачовете за първенство и в Суперкупата, но не и в първия двубой за Купата“, призна наставникът на „блаугранас“.

Независимо от автогола на Едер Милитао, който донесе минималната победа на Барса на „Сантяго Бернабеу“, тимът на Карло Анчелоти доминира каталунците. Шави каза още, че очаква „Лос Бланкос“ да се опита да спре отбора му от това да контролира срещата и да играе обикновения си стил на игра с повече притежание на топката. „Прогнозирам агресивен Реал, който иска да вземе топката от нас, да ни пресира. Трябва да покажем много характер утре, за да държим топката под наш контрол“, завърши той.

Реал Мадрид ще се опита да запази самообадание в опита си да превъзмогне изоставането от 0:1 в реванша от полуфиналите за Купата на Краля, заяви старши треньорът на Кралския клуб. Карло Анчелоти. Испанският шампион гостува на големия си съперник Барселона в сряда вечер в опит да избегне четвърто последователно поражение в Ел Класико. Автоголът на Едер Милитао раздели двата гранда в първия сблъсък през март, в който мадридчани доминираха, но не успяха да пречупят солидната защита на каталунците.

Планът е да не се хвърляме като обезумели в атака. Искаме да направим един завършен мач, със и без топката. Няма да губим контрол и баланс, защото можем да вкараме още в петата минута и след това да допуснем две попадения“, започна Анчелоти.

Карло Анчелоти.

Реал отстъпи в последните три издания на дербито, губейки в спора за Суперкупата на Испания с 1:3 през януари, първия мач от полуфиналите за Купата и за последно с 1:2 за първенство на „Камп Ноу“. „Барса ни победи последните три пъти, така че мисля, че сега е време ние да спечелим“, добави италианският специалист, който каза още, че „белият балет“ е играл добре в последните две срещи. „Трябва да отбележим, че в последните ни два мача с тях играхме добре, не гледаме само резултатите. Бяхме близо до това да спечелим последния двубой на „Камп Ноу““. Анчелоти потвърди, че защитникът Антонио Рюдигер е на линия, което означава, че отборът може да разчита на всичките си играчи с изключение на Ферлан Менди.

Той призна, че му е трудно да избира между полузащитниците си, като Тони Кроос, Лука Модрич, Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга са кандидати за титуляри. „Най-трудното нещо е да избереш на кого да заложиш. Не просто днес, а винаги. Психическата настройка на играчите няма да се промени, те искат да играят от самото начало, а не да влизат от резервната скамейка. Много е трудно да избереш титулярна единадесеторка, защото очевидно има повече от 11 футболисти, които заслужават да играят, те са 14 или 15“, завърши Анчелоти. /БГНЕС