Шави: Изгонването на Араухо беше излишно, това ни прекърши

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че решението на главния съдия да изгони Роналд Араухо в реванша от 1/4-финалите на Шампионска лига с Пари Сен Жермен е било „излишно“ и е сложило край на надеждите на каталунците за място на полуфиналите.


Араухо потегли към съблекалните в 29-та минута за това, че свали на земята Брадли Баркола на границата на наказателното поле, като в онзи момент Барса водеше с 4:2 в общия резултат. След червения картон, задачата на „блаугранас“ се усложни неимоверно много и това даде отражение след почивката, когато ПСЖ стигна до победа с 4:1 на „Монтжуик“ и прогресира към последните четири с общ резултат 6:4.

„Жалко е, че всичко, за което работехме цял сезон, приключва тук заради съдийско отсъждане. Това изгонване е излишно“, каза Шави пред Movistar. Самият наставник на Барселона и бивш футболист на клуба получи червен картон. Той разкритикува главния рефер от Румъния Ищван Ковач. „Съдията беше много слаб, казах му, че не разбира играта“, продължи треньорът на каталунците.

Изгонването на Араухо принуди Шави да смени 16-годишния талант Ламин Ямал, който бе с основна заслуга за откриващия гол на Рафиня. От резервната скамейка в игра се появи централният защитник Иниго Мартинес. „Ядосани сме, защото червеният картон наклони везните в една посока, той реши на практика сблъсъка. Бяхме добре организирани, за мен е твърде много да се покаже червен картон в тази ситуация – оттам-насетне съперникът доминира. Колебаехме се дали да сменим Ламин, той се справяше много добре – този момент категорично определи кой ще продължи напред“, завърши Шави.

За каталунците предстои поредно издание на Ел Класико срещу лидера в Ла Лига Реал Мадрид в неделя вечер. Барса е на осем точки от Кралския клуб. /БГНЕС