Шави Ернандес е новият треньор на Барселона

Шави Ернандес ще е новият старши треньор на Барселона. Това стана ясно, след като от настоящия клуб на специалиста – Ал Сад, съобщиха, че испанският гранд е платил откупната клауза в договора му. 41-годишният Шави е легенда на Барса като футболист. Той заменя на поста Роналд Куман, който бе уволнен миналата седмица след слаб старт на сезона.

Шави Ернандес.

"Администрацията на Ал Сад постигна договорка за преминаването на Шави в Барселона след платената откупна клауза, поставена в договора. Съгласихме се на сътрудничество с Барселона в бъдеще. Шави е важна част от историята на Ал Сад и му пожелаваме успех. Той ни информира преди няколко дни относно желанието си да отиде в Барселона в този конкретен момент, заради критичния момент, през който преминава клуба, и ние разбираме това и решихме да не стоим на пътя му", сподели изпълнителният директор на катарците Турки Ал-Али, който по-рано през седмицата заяви, че клубът няма намерение да се разделя с бившия испански национал.

Шави напуска Ал Сад, след като застана начело на отбора през 2019. През 2015 той премина в редиците на катарците след 17 прекарани сезона с екипа на Барселона, където спечели 25 трофея, включително осем пъти Ла Лига и четири пъти Шампионската лига.

Барселона гостува утре от 17:15 часа българско време на Селта Виго в мач от Ла Лига, а двубоят се очаква да бъде воден от старши треньора на Б отбора на каталунците Сержи Бархуан, който изпълнява ролята на временен наставник след уволнението на Куман. Официалният дебют на Шави начело на тима вероятно ще бъде домакинството на Еспаньол в градско дерби на 20 ноември след паузата за националните отбори.

Грандът от "Камп Ноу" е 9-и във временното класиране на испанския шампионат с 16 точки след 11 изиграни кръга, представяйки се колебливо от старта на кампанията. Очаквайте подробности. /БГНЕС