Волфсбург запрати Вердер към Втора Бундеслига, Шалке с първа точка след рестарта

Отборът на Вердер Бремен записа нова домакинска загуба, след като отстъпи от Волфсбург у дома с 0:1 в среща от 30-ия кръг на германската Бундеслига.

Филип Баргфреде (на снимката) и Вердер понесоха нов тежък удар в битката за оцеляване в Бундеслигата.

Двубоят започна с минута мълчание, а двата тима бяха паднали на коляно, отдавайки почит на убития в Минеаполис чернокож мъж Джордж Флойд. След равностойна първа част пред празните трибуни на „Везерщадион“, гостуващият състав дочака своя момент под силния дъжд, който се изля през второто полувреме над Бремен. Той дойде в 82-та минута, когато Вут Вегхорст намери целта след подаване на Феликс Клаус. До края домакините така и не успяха да достигнат поне до точка в срещата и допуснаха второ последователно поражение в къщи след това през седмицата от Айнтрахт Франкфурт с 0:3. Тимът е на шест точки от спасителната зона четири кръга преди края на шампионата. Волфсбург пък се изкачи в зона Европа, с два пункта пред седмия Хофенхайм. В следващия кръг Вердер приема у дома Кьолн, а Волфсбург играе в къщи с лидера и действащ шампион Байерн Мюнхен. В друг двубой от неделната програма, тимовете на Унион Берлин и Шалке 04 завършиха наравно 1:1 в германската столица. Домакините започнаха много силно и поведоха закономерно след комбинация между Антони Уджа и Роберт Андрих, като последният реализира безкомпромисно покрай излезлия страж на гостите Александър Нюбел. Вратарят на „кралскосините“, който от следващия сезон ще бъде част от баварския колос Байерн Мюнхен, се прояви отлично на няколко пъти след гола, като отбраната на Шалке изглеждаше разколебана. Въпреки това, противно на логиката, играчите на Дейвид Вагнер се добраха до изравнителен гол след страхотен изстрел на Джонджо Кени, който парира Рафал Гикиевич. През втората част имаше ситуации за гол и пред двата отбора, но в крайна сметка статуковото се запази и точките бяха поделени. Унион е на четири точки от намиращия се под чертата състав на Фортуна Дюселдорф, докато Шалке е 10-и с 38 пункта.

След здрава битка в столицата, Унион и Шалке поделиха точките след 1:1.

„Кралскосините“ взеха първа точка от рестарта на първенството след последователни поражения от Борусия Дортмунд, Аугсбург, Дюселдорф и Вердер, в които тимът отбеляза един-единствен гол и допусна десет. Въпреки точката в столицата, Вагнер и компания остават без победа вече 12 поредни мача. В следващия кръг Унион Берлин гостува на Кьолн, а Шалке приема у дома Байер Леверкузен. /БГНЕС