Севиля удари Атлетико и завърза още битката за титлата в Ла Лига

Севиля стигна до успех над Атлетико Мадрид у дома с минималното 1:0 в среща от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

Играчите на Севиля ликуват след победния гол на Акуня.

На „Рамон Санчес Писхуан“ андалусийци можеха рано-рано да открият резултата, но Лукас Окампос се провали от единадесетметров наказателен удар. Двубоят продължи в равностоен характер, като и двата тима имаха своите възможности за гол. Все пак, възпитаниците на Юлен Лопетеги стигнаха до пълния комплект точки в 70-та минута, когато точен бе Маркос Акуня след асистенция на Хесус Навас.

До края не паднаха нови попадения и така Атлетико понесе нов удар по шампионските си амбиции. „Дюшекчиите“ остават на върха в класирането с актив от 66 точки, на три пред градския съперник Реал. Барселона обаче може да се доближи на само точка от Диего Симеоне и компания, ако спечели домакинството си на Валядолд в понеделник. Севиля е четвърти в подреждането с 58 пункта. В следващия кръг Севиля гостува на Селта, а Атлетико пътува за визита на градския съперник на андалусийци – Бетис.

По-рано, расистки скандал беляза срещата между Кадис и Валенсия, спечелена драматично от новака с 2:1. Малко преди изтичането на първия половин час игра, Хуан Кала и Муктар Диакаби се спречкаха, като играчът на „прилепите“ се оплака от расизъм. Играчите на Валенсия напуснаха временно терена, преди да се завърнат на игрището след консултация помежду си, при която именно потърпевшият Диакаби посъветвал съотборниците си да продължат двубоя.

Расистки скандал беляза срещата между Кадис и Валенсия.

Мачът все пак бе загубен от тима на Хави Грасия, след като Кала бе извел Кадис напред, а Кевин Гамейро възстанови паритета малко след това. Маркос Мауро в 88-та минута донесе успеха на новаците. /БГНЕС