Серина Уилямс ще играе на тенис турнира в Торонто

Серина Уилямс ще продължи завръщането си на турнира от Женската тенис асоциация в Торонто, потвърдиха организаторите на надпреварата. Бившата номер 1, която изигра първия си мач на корта след година отсъствие по време на загубата в първи кръг на Уимбълдън миналия месец, попадна сред списъка с големи имена за съревнованието между 6-14 август.

Серина Уилямс.

Уилямс, която използва своя защитен ранкинг, за да влезе в основната схема, се присъединява към поле, което включва 41 от първите 43 тенисистки в световната ранглиста, включително двукратната шампионка на Ролан Гарос и световна номер 1 Ига Швьонтек. Американката загуби от непоставената французойка Хармъни Тан в три сета на Ол Ингланд Клъб миналия месец. Запитана относно плановете си за бъдещето, Уилямс, която навършва 41 по-късно тази година, не пожела да даде категоричен отговор. „Кой знае къде ще се появя?“, сподели тя пред журналисти.

Наоми Осака, Коко Гоф и шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану са сред останалите големи имена за турнира в Торонто.

В мъжката надпревара, която ще се проведе в Монреал, Рафаел Надал ще направи завръщане от контузия, която го спря от участие на полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания. Испанецът има пет титли в Канада и ще се опита да изравни рекордьора по отличия Иван Лендъл, който има шест. Освен Надал, в турнира са още световният номер 4 Стефанос Циципас, Каспер Рууд и испанецът Карлос Алкарас, в добавка към номер 1 в света Даниил Медведев. Заявки при мъжете са дали още първата ни ракета Григор Димитров и шампионът на Уимбълдън Новак Джокович, който към момента не може да играе в САЩ и Канада заради коронавирусните правила, но очаква добро развитие в следващите дни. /БГНЕС