Серина няма да участва на Олимпиадата

Серина Уилямс няма да участва на Олимпийските игри в Токио следващия месец и ще пропусне възможността да добави към четирите си медала от Олимпиади.

23-кратната шампионка от Шлема има четири медала от Олимпийски игри.

Запитана дали е част от списъка на американския отбор за Игрите в японската столица, 39-годишната тенисистка призна, че не е част от състава и ако е била в списъка, то тя не е имала място там.

Не съм в олимпийския списък…не че съм наясно с това. Ако съм там, то не би трябвало това да е така. Има много причини за решението ми. Не смятам обаче да го коментирам сега. Може би някой друг ден. Извинете. Не съм мислела за това. В миналото Олимпийските игри са били прекрасно място за мен. Наистина не съм мислела за това, така че продължа да не мисля за Олимпиадата“, каза тя пред журналисти преди началото на Уимбълдън в понеделник.

Серина открива кампанията си на Ол Ингланд Клъб във вторник в търсене на 24-а титла от Големия шлем, с което да изравни рекордьорката Маргарет Корт. Уилямс е осма в световната ранглиста и ще се изправи срещу представителката на Беларус Аляксандра Саснович в първи кръг. Нейна потенциална съперничка на четвъртфиналите може да бъде украинката Елина Свитолина. /БГНЕС