Сенегал не сбърка срещу Катар и взе първи три точки

Домакинът на Световното първенство по футбол Катар записа втора поредна загуба на Мондиала след поражение от Сенегал с 1:3 в мач от група А на турнира. Катарците показаха по-добра игра от откриващия мач срещу Еквадор, но Сенегал демонстрира, че е отбор от по-висока класа и заслужено стигна до успеха.

Срещата на стадион "Ал Тумама" в Доха започна равностойно, но постепенно африканците натиснаха в търсене на откриващ гол. Той падна в 41-та минута, когато нападателят на Сенегал Булай Дия се възползва от грешка на защитник на домакините и се разписа с точен изстрел по земя. Само три минути след почивката другият нападател на Сенегал Фамара Диедиу също записа името си сред голмайсторите с много прецизен удар с глава след центриране от корнер. Възпитаниците на Алиу Сисе допуснаха отпускане в редиците си и Катар създаде няколко опасности за гол, отразени от Едуар Менди. Вратарят на Челси все пак капитулира в 78-та минута, когато резервата Мохамед Мунтари вкара със силен изстрел с глава след добро центриране отдясно. Сенегалците реагираха мигновено и отново поеха контрол над събитията, а в 84-та минута си подпечатаха успеха с гол на Бамба Диен.

По този начин Сенегал записа първи точки на Мондиала и вече има равен актив с Нидерландия и Еквадор, които се изправят един срещу друг от 18:00 часа. В същото време след втората си поредна загуба Катар може да загуби шансове да продължи напред още днес, ако Нидерландия избегне загуба срещу Еквадор.

В последния си мач от група Катар ще премери сили с Нидерландия във вторник, 29-ти ноември, от 17:00 часа, а по същото време ще се срещнат Еквадор и Сенегал. /БГНЕС