Селтик удари Рейнджърс след обрат и дръпна с шест точки на върха

Селтик обърна Рейнджърс с 2:1 като гост в поредното издание на голямото дерби на Шотландия от предпоследния 32-и кръг на редовния сезон във Висшата лига.

Селтик триумфира и докосва 52-а титла на страната.

Срещата започна великолепно за домакините, които поведоха след едва три минути игра. Райън Кент намери Аарън Рамзи, който ликува в прегръдките на съотборниците си след точна интервенция. Радостта на водения от Джовани ван Бронкхорст тим трая само четири минути след изравнителното попадение на Том Рогич. В края на полувремето играчите на Анге Постекоглу нанесоха втори удар и оформиха пълния обрат след гола на Камерън Картър-Викърс.

След почивката Рейнджърс опита да се върне в двубоя, но не успя да преодолее отново защитата на вечния съперник, който стигна до трите точки с чудесна ефективност, вкарвайки два пъти от общо трите си точни удара по посока вратата на Алан МакГрегър. С успеха „детелините“ дръпнаха с шест точки пред действащия шампион, като до края на редовния сезон остава още един кръг, преди изиграването на още пет срещи от плейофите. Селтик е близо до това да се върне на трона в Шотландия, след като миналата година бе свален от него от Рейнджърс, воден тогава от Стивън Джерард. Преди титлата за тима от „Айброкс“, „детелините“ бяха в серия от девет последователни корони и могат да се доближат на три от своя голям противник през годините при триумф в края на кампанията.

В последния кръг от редовния сезон на първенството Селтик приема Сейнт Джонстън, преди да домакинства и на Рейнджърс в ново дерби, този път от полуфиналите за Купата на страната. За Рейнджърс предстои гостуване на Брага в първи четвъртфинален мач от Лига Европа, а след това тимът гостува на Сейнт Мирън във вътрешния шампионат. /БГНЕС