Селекционерът на Бразилия хвърли оставка след провала

Селекционерът на Бразилия Тите хвърли оставка след поражението от Хърватия с 2:4 след дузпи на четвъртфиналите от Световното първенство в Катар.

"Много тежка загуба, но аз съм напълно в мир със себе си. Край на цикъла", заяви Тите. "Това решение съм го взел не сега, а преди година и половина. Не съм двуличник. Не съм водил отбора, за да спечеля титлата и след това да правя драми, за да ме оставят на поста още и още. Всеки, който ме познава, знае това много добре", каза Тите.

"Болката, колкото и човешка да е, не мога да я елиминирам. Емоциите са силни в момента. Не съм в състояние да дам оценка на цялата свършена работа. С течение на времето вие ще направите тази оценка, сега нямам тази способност след елиминирането ни по този начин", добави опитният треньор.

61-годишният специалист прекара почти шест години и половина начело на родината си, като изведе страната до триумф в Копа Америка през 2019 година.

Оставката му идва след второ поредно отпадане в четвъртфиналите на световно първенство. Преди четири години в Русия бразилците пак напуснаха турнира на тази фаза, като тогава отстъпиха на Белгия.

Като цяло на последните пет световни първенства южноамериканците са прескачали четвъртфиналите само веднъж - през 2014, когато останаха четвърти при домакинството си. /БГНЕС