Седемзвезден Левски разби Септември Симитли на „Герена“

Левски разгроми Септември Симитли със 7:0 и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България по футбол. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата започна с минута мълчание в памет на наскоро починалата легенда на Славия и българския футбол Александър Шаламанов.

Марин Петков (л) и Георги Миланов (д).

„Сините“ не оставиха съмнение в по-голямата си класа от съперника и отбелязаха седем безответни попадения във вратата на Антонио Тута. Тон за безапелационната победа даде Марин Петков, който засече подаване в наказателното поле на Георги Миланов в 20-та минута. Седем по-късно столичани водеха с класически резултат след два бързи гола на Билал Бари.

След почивката възпитаниците на Станимир Стоилов не отстъпиха от педала на газта и се разписаха още четири пъти в мрежата на безпомощния си опонент. Вездесъщият Миланов покачи на 4:0, преди Бари да оформи своя хеттрик с петия си гол в последните три мача на Левски. В края остана време и за резервата Борислав Цонев и Димитър Костадинов да оформят крайното 7:0.

Така, Левски постигна трети пореден успех във всички турнири след тези срещу Локомотив София и Пирин Благоевград в първенството. „Сините“ са вторият четвъртфиналист в надпреварата след Локомотив Пд, който по-рано надви Локо Сф с 2:0 в столицата.

Станимир Стоилов.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов остана доволен от тима си след победата над Септември Симитли за Купата на България. „Общо взето основното изискване беше да продължим, исках да играем добре, с всяка минута да подобряваме представянето си. Трябваше да държим добър ритъм с оглед на времето, което беше студено, за да могат хората по трибуните да изпитат удоволствие. Естествено, че има разлика в класите. Симитли са отбор от Втора лига, ние сме Левски. Добре беше, че играхме докрай. Ние не сме играли за резултат. Търсихме добър ритъм, контрол и темпо на игра. Донякъде се получи. Има разлика в класите, за да даваме генерални оценки“, коментира Стоилов. /БГНЕС