Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис очаква Лудогорец, ако отстрани Динамо Загреб

Сблъсък с Бодьо/Глимт или Жалгирис очаква Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига, ако "орлите" елиминират Динамо Загреб в третия предварителен кръг на надпреварата. Това отреди тегленият преди минути жребии в Нион. Първият мач с хърватския гранд е таза вечер в Разград, а реваншът след седмица.

Евентуалните двубои с Бодьо/Глимт или Жалгирис са на 16/17 август в Норвегия или Литва, а реваншът е предвиден за 23/24 същия месец в Разград.

Победителят от плейофния мач влиза в Шампионската лига, а загубилият продължава в груповата фаза на Лига Европа.

Лудогорец ще играе с норвежци или литовци, ако елиминира Динамо.

Бодьо/Глимт се превърна в сензация през миналия сезон, след като надигра с 6:1 Рома в групите на Лигата на конференциите. След това норвежците завършиха 2:2 при гостуването в Рим. Двата тима се изправиха един срещу друг и на 1/4-финалите в турнира. Бодьо би за втори път "вълците", този път с 2:1 на изкуствения си терен в Норвегия, но на реванша бе пометен с 4:0 от бъдещия носител на трофея.

Освен с Рома шампионът на Норвегия бе и в група с ЦСКА - София. "Червените" загубиха гостуването си с 0:2, а в София мачът приключи при 0:0.

Жалгирис пък сътвори една от изненадите във втория пердварителен кръг на ШЛ през тази кампания. Шампионът на Литва елиминира Малмьо след две победи и общ резултат 3:0.

Сред останалите потенциални съперници на Лудогорец бяха турският Трабзонспор, победителят от двойката Ференцварош и Карабах, както и спечелилия дуела между Аполон Лимасол и Макаби Хайфа.

Междувременно, Лудогорец ще се изправи срещу загубилия от двойката Бодьо/Глимт – Жалгирис в плейофа за влизане в групите на турнира Лига Европа, ако отпадне от Динамо Загреб в третия предварителен кръг на Шампионската лига, отреди тегленият жребий в централата на УЕФА в Нион.

„Зелените“ ще са домакини в първата среща на 18 август, а реваншът е седмица по-късно. Десетте победители от плейофите се класират за групите на втория по сила европейски клубен турнир, докато загубилите отиват в групите на Лигата на конференциите. Жребият за групите в Лига Европа ще се тегли на 26 август. /БГНЕС