Саутхемптън изхвърли Манчестър Сити от Карабао Къп

Фаворитът за трофея от Карабао Къп Манчестър Сити отпадна в четвъртфиналите на турнира след загуба от Саутхемптън с 0:2 като гост. На "Сейнт Мерис" "гражданите" се представиха слабо и не успяха да отправят нито един точен удар в целия двубой.

"Светците" нанесоха двоен удар на своя съперник в рамките на пет минути в средата на първото полувреме, когато последователно Секу Мара и Муса Дженепо се разписаха. До края играчите на Пеп Гуардиола така и не успяха да отговорят на предизвикателството и се сбогуваха с надпреварата.

В другия мач от миналата вечер Нотингам Форест победи Уулвърхемптън с 4:3 след изпълнение на дузпи. Редовното време на двубоя на "Сити Граунд" завърши при равенство 1:1 след голове на Уили Боли за Форест и Раул Хименес за "вълците". При дузпите домакините направиха само един пропуск, докато Уулвс сбъркаха два пъти.

По този начин в полуфиналите Нотингам Форест ще срещне Манчестър Юнайтед, а Саутхемптън ще премери сили с Нюкасъл. Победителите ще бъдат определени след два мача на разменено гостуване, които трябва да се проведат в края на януари и началото на февруари. /БГНЕС