Саутгейт: Доволен съм от играчите, трябваше ни повече класа в атака

"Знаех, че ще ни е трудно да повторим представянето от мача с Иран. Доволен съм от отдадеността на играчите, но в нападение ни трябваше повече класа", коментира селекционерът на Англия Гарет Саутгейт след нулевото равенство със САЩ във втория мач на тима от Мондиал 2022.

"Трите лъва" бяха беззъби в атака, но се пребориха за точката, която ги оставя на първо място в група В и с отлични шансове да продължат към осминафиналите. "Показахме издържливост и се защитавахме успешно срещу съперник, който постоянно ни поставяше под напрежение, но не успяхме да ги отворим и да създадем чисто положение. Нямахме същата искра в атака, но това се случва в такива турнири. Няма как да прегазим всички отбори на Световното, има и такива вечери, в които трябва да покажеш различни качества, за да постигнеш резултат", каза Саутгейт след двубоя.

"Днес взехме точка, която ни поставя в много добра позиция за излизане от групата. Ако спечелим последния си мач, ще завършим първи. Първата цел е да излезеш от групата и трябва да го направиш за три мача. В последните два турнира успяхме да го направим за два мача, но не нереалистично да се очаква винаги да е така", допълни треньорът на Англия.

В последния си мач от група В Англия се изправя срещу Уелс във вторник, 29-ти ноември, от 21:00 часа. /БГНЕС