Саша Илич: Трябва да сме по-добри и в двата мача и да накажем грешките им

„Вече не важи правилото за гол на чужд терен. Това че румънците са домакини в реванша не им дава предимство. Ако искаме да ги елиминираме, трябва да сме по-добри в двата мача“, обяви треньорът на ЦСКА Саша Илич на пресконференция преди първия двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Сепси. „Армейците“ посрещат румънците на стадион „Българска армия“ утре (27 юли) от 20:00 часа.


„Предстои ни много труден мач, защото изтеглихме тежък жребий. Сепси е изключително дисциплиниран отбор, играят от много време заедно, това е голямото им предимство. Ние обаче сме ЦСКА и нашата цел е да продължим напред", продължи сърбинът.

"Да, чух, че отборът няма загуба на "Армията" в мач от Европа вече 18 години! Това е едно фантастично постижение и се надявам да продължим", отбеляза Илич.

"Гледахме доста мачове на Сепси, знаем също какъв отбор се изправяме. Това, което искам хората да знаят, че утре ни предстои само първата част от този дуел. Има и втора, искаме да продължим" каза още той.

"Назон имаше седмица допълнителна почивка заради ангажимента си с националния му отбор. Върна се, тренира и ще бъде в групата за мача. Амос Юга няма да може да се възстанови, но Махмутович вече е добре и ще бъде в групата. Изцяло зависи от Майкъл Естрада кога ще е готов да играе 90 минути, засега не е. Лазар Туфегджич не беше картотекиран по решение на клуба, бъдещето му зависи от ръководството", разкри треньорът.

"Трябва да е ясно, че става въпрос за сблъсък между два много равностойни отбори и ще спечели този, който допусне по-малко неточности. Надявам се да сме ние. Изтеглихме възможно най-тежкия жребий, имахме малко време за подготовка, но се надявам да успеем да накажем грешките им", завърши сърбинът.

Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц говори на пресконференция преди мача със Сепси в Лигата на конференциите.

„Нямам кой знае какъв опит в тези мачове, знам че клубът има. Надявам се да сме по-добри и да продължим. И в Норвегия може да е горещо, е не толкова. Това е нещо, с което трябва да свикнем. В първия мач с Хебър може би ни беше по-трудно“, каза Хайнц.

Норвежецът демонстрира оптимизъм за предстоящата среща: „Ние сме уверени, както винаги. Влизаме във всеки мач с мисълта за победа. Не мисля, че ще има проблеми с мотивацията. Смятам, че съм играл достатъчно важни мачове в предишните отбори, в които съм играл. Не мисля, че за мен или момчетата това може да е някакъв проблем“. /БГНЕС

Категории: