Сари: Ювентус е върхът в кариерата ми

Маурицио Сари даде първа пресконференция като наставник на Ювентус.

Новият наставник на Ювентус Маурицио Сари определи назначаването си начело на торинци като "връхната точка в една дълга кариера". 60-годишният специалист днес бе официално представен пред медиите в Италия, след като в началото на седмица подписа своя договор с "бианконерите".

"Юве е най-добрият италиански отбор в момента и ми дадоха шанс да се завърна в Италия. Това е връхната точка в една дълга кариера. Това бе едно дълго пътешествие, преминато с малки крачки. Радвам се, че заставам начело на най-важния италиански клуб и правя още една стъпка нагоре след Челси", коментира Сари на днешната си пресконференция.

"Да бъда във Висшата лига бе страхотно, но исках да се върна в Италия по семейни причини. Предпочитах първо да бъда в чужбина, преди да премина в друг италиански отбор. В Англия видях колко невероятни са техните стадиони, футболната атмосфера в Италия трябва да се промени чрез инфраструктурата. В Челси бях треньор на много силни играчи, но да водя Кристиано Роналдо е още една стъпка напред. Искам да му помогна да разбие още няколко рекорда. Когато имаш футболисти с качествата на Кристиано и Пауло Дибала, те могат да изпълняват всяка роля. Може да се промени единствено интерпретацията на ролята", допълни новият треньор на Юве. /БГНЕС