Сака пропуска мачовете с Австралия и Италия заради контузия

Букайо Сака отпадна от сметките на Англия за срещите с Австралия и Италия, обявиха от Футболната асоциация на страната (ФА).

Букайо Сака.

Селекционерът на „Трите лъва“ Гарет Саутгейт включи 22-годишното крило на Арсенал в групата от 26 футболисти миналата седмица, но той пропусна победата над Манчестър Сити с 1:0, след като изпитваше проблем в подколянното сухожилие по време на последните мачове.

„Нападателят докладва на базата „Сейнт Джордж‘с Парк“ в понеделник заедно с останалите от състава на „Трите лъва“. След като пропусна победата на Арсенал над Манчестър Сити във Висшата лига в неделя заради контузия, Сака бе прегледан от медицинския щаб на Англия и бе взето решение, че футболистът ще продължи възстановяването си в клуба. Не се планира негов заместник, като Гарет Саутгейт разполага с група от 25 играчи, с които да работи“, се казва в изявлението на ФА.

Англия посреща Австралия в контрола на „Уембли“ в петък, преди да се изправи срещу Италия на Националния стадион в квалификация за Евро 2024 на 17 октомври. /БГНЕС