Сайнц с полпозишън за Гран При на Белгия

Карлос Сайнц ще стартира от първа позиция в неделното състезание за Голямата награда на Белгия във Формула 1. Пилотът на Ферари не бе най-бърз в днешната квалификация, която се забави заради лоши метеорологични условия, но пилотът на Макс Верстапен, който даде най-добро време, е наказан и ще стартира от 15-а позиция утре следобед.

Карлос Сайнц.

Втори утре ще стартира съотборникът на световния шампион в Ред Бул и лидер в генералното подреждане Серхио Перес, който бе най-бърз в последната тренировка. Фернандо Алонсо с Алпин ще започне трети, а четвърти – седемкратният първенец на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес, който бе едва 12-и в последния тренировъчен сеанс.

Топ 10 за за състезанието в неделя допълват още съотборникът на Хамилтън в „сребърните стрели“ Джордж Ръсел, Алекс Албон (Уилямс), Даниел Рикардо (Макларън), Пиер Гасли (АлфаТаури), Ланс Строл (Астън Мартин) и Себастиан Фетел (Астън Мартин). Шарл Льоклер с Ферари, най-близкият преследвач на Верстапен, ще започне от 16-о място.

Монегаскът изостава с 80 точки от световния шампион в битката за титлата – Перес е на 85 от съотборника си в Ред Бул. Гран При на Белгия на пистата в Спа стартира утре, 28 август, от 16:00 часа българско време. /БГНЕС