Сачева: Петков се опита да овладее ББР

Кирил Петков се опита да овладее Българската банка за развитие още преди да стане министър. Той направи серия от нарушения. Това заяви по Нова тв депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

„Петков е искал да овладее ББР още преди да стане министър. Той е поискал промяна в Надзорния съвет още преди да бъде назначен. Петков е сключил договор с кантората, в която е работила Лена Бориславова. Защо е имало такъв договор и изпълнен ли е той? Защо сега се търси облигационен заем за 1 млрд. лв.? Искаме да получим отговори на тези въпроси“, заяви Сачева.

Тя подчерта, че резултатът от съзнателната политика, която е водил тандемът Петков-Бориславова е, че цялата информация за ББР е невярна. 99% от клиентите на банката са малки и средни фирми, а не 8 фирми, както се твърдеше по времето, когато Петков беше икономически министър.

Сачева отрече да има координирана атака от страна на ГЕРБ и служебния кабинет по отношение на „Продължаваме промяната“. “Няма координация, нека да гледаме фактите, а те са много сериозни“, каза тя.

Депутатът от ГЕРБ потвърди, че партията ще използва всички възможности за създаване на редовно правителство. /БГНЕС