Състоянието на папа Франциск се подобрява

Папа Франциск има бронхит, но след лечение с антибиотици показва "значително подобрение" и може да бъде изписан от болницата "през следващите дни", съобщиха от медицинския персонал, предаде АФП.

Информацията в изявлението на Ватикана бе съобщена в момент, когато 86-годишният Франциск се подготвяше да прекара втора нощ в римската болница "Джемели", където бе приет вчера, след като се оплака от затруднено дишане.

"Установено е, че Светият отец има инфекциозен бронхит, който изисква прилагане на антибиотици", се казва в изявлението на медицинския персонал, който се грижи за него, публикувано от Ватикана.

Лечението е довело до "значително подобрение на здравословното му състояние" и папата "може да бъде изписан през следващите дни", се казва в него.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни заяви, че Франциск, който по-рано този месец отбеляза 10 години като глава на Католическата църква, е прекарал следобеда в почивка, молитва и някаква работа.

Първоначално Ватиканът заяви, че той е приет за предварително планирани прегледи, преди да разкрие късно в сряда, че е диагностициран с респираторна инфекция. /БГНЕС