Сърбия не сбърка срещу Литва и поведе в нашата група

Отборът на Сърбия излезе начело в група G на квалификациите за Евро 2024, където е и националният отбор на България, след като победи Литва с 2:0 у дома в откриващия си мач от пресявките. В Белград ветеранът Душан Тадич даде преднина на домакините в 16-та минута, а малко след почивката Душан Влахович покачи на 2:0.

По-рано вчера България загуби от Черна гора с 0:1 в Разград. По този начин Сърбия и Черна гора имат по три точки, докато България, Литва и Унгария нямат точки, като унгарците все още не са играли.

В група F Австрия разби Азербайджан с 4:1 като домакин, а страхотен мач направи халфът на Манчестър Юнайтед Марсел Забицер, който реализира два гола и една асистенция. Кристоф Баумгартнер и Михаел Грегорич вкараха другите две попадения за австрийците, а Емин Махмудов реализира почетния гол за гостите. В другия мач от групата Белгия победи Швеция с 3:0 като гост в дебюта на новия селекционер Доменико Тедеско. Централният нападател Ромелу Лукаку вкара и трите гола за успеха на "червените дяволи".

Останалите резултати от петък:

Група В

Франция - Нидерландия 4:0

Гибралтар - Гърция 0:3

Група Е

Чехия - Полша 3:1

Молдова - Фарьорски острови 1:1. /БГНЕС

Категории: