Сънс изпепели шампиона в НБА след 34 точки на Девин Букър

Финикс победи шампиона Голдън Стейт със 134:105 на свой терен в мач от редовния сезон на НБА. Успехът бе трети за Сънс от началото на сезона и тимът излезе на второ място в Западната конференция. Уориърс пък допусна второ поражение и е шести.

Домакините дръпнаха още в самото начало и натрупаха 8 точки аванс в края на първата четвърт. Най-резултатна бе втората част, която Голдън Стейт спечели с 37:35, но в третата Сънс играха страхотно и натрупаха нови 13 точки преднина, а до края на срещата авансът им скочи на 29.

Клей Томпсън той влезе в спор с Девин Букър и цялата скамейка на съперника, което доведе до първото му отстраняване от пейката след повече от 750 мача в кариерата си. Сънс водеха с 83:77 в средата на третата част, когато двамата получиха технически нарушения заради вербална конфронтация. Играчът на Уориърс обаче продължи да обижда наред и получи второ наказание, с което бе изваден от игра. Треньорът на шампионите Стийв Кър и играчите Дреймънд Грийн, Деандре Ейтън и Крис Пол също получиха предупреждения.

Букър бе най-резултатен в мача, като отбеляза 34 точки за победителите. Деандре Айтон, който се отчете с "дабъл-дабъл" - 16 точки и 14 борби. За гостите традиционно на висота бе Стеф Къри с 21 точки.

Трей Мърфи вкара 22 за победа на Ню Орлиънс със 113:111 срещу Далас Маверикс. Лука Дончич пък бе най-резултатен с 37 точки и 11 борби за гостите, но словенецът пропусна стрелба от тройката в края.

Останалите резултати от изминалата нощ:

Вашингтон Уизърдс - Детройт Пистънс 120:99

Оклахома Сити Тъндър - Лос Анджелис Клипърс 108:94. /БГНЕС