Съдът решава дали делото срещу Бобокови ще тръгне по същество

Във вторник ще стане ясно ще тръгне ли по същество процесът срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други. Всички те са подсъдими за внос и преработка на опасни отпадъци, престъпления по служба и данъчни престъпления.

Това е второ разпоредително заседание по делото, след като през декември 2021 г. спецсъдът върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на съществени процесуални нарушения. След като специализираното правосъдие беше закрито, делото беше пратено по компетентност на Софийския градски съд.

Според защитниците на подсъдимите, процесуалните нарушения все още не са отстранени и това пречи на ефективна защита на клиентите им. Четиримата представители на държавното обвинение настояха съдът да даде ход по същество на съдебното следствие.

БГНЕС припомня, че разследването срещу братята Бобокови и останалите подсъдими започна през май 2020 година. По делото са разпитани над 200 свидетели и 28 вещи лица./БГНЕС