Ървинг поиска да бъде трейднат от Бруклин Нетс

Гардът на Бруклин Нетс Кайри Ървинг е поискал трейд, съобщиха ESPN и The Athletic. Баскетболистът подал молбата, след като разговорите между неговите агенти и ръководството на "мрежите" не преминали по негов вкус.

Желанието на Ървинг да бъде продаден идва по-малко от седмица преди крайния срок за трейдове и вероятно сигнализира за край на престоя му в организацията или тогава, или след завършването на кампанията. Според информациите той иска да се раздели с Бруклин до 9-и февруари - ако това не се случи, той ще си тръгне като свободен агент през юли.

Кайри Ървинг (д).

Ървинг отговаря на условията за подписване на нов контракт, но Нетс отказаха да му дадат такъв миналото лято. Агентът и мащеха на Кайри - Шетелия, бе споделила пред Bleacher Report миналата седмица, че е потърсила Нетс относно сключването на нова сделка. Ървинг и Бруклин гледаха към удължаване на договора през 2021, когато другата голяма звезда в отбора - Кевин Дюрант, подписа такъв. Но Ървинг започна да пропуска мачове на "мрежите" поради извънбаскетболни причини и това отказа тима от постигане на ново споразумение с играча.

Бруклин, който загуби с 43 точки от Бостън Селтикс в сряда, стартира серия от пет поредни домакинства срещу Вашингтон Уизардс в събота. Ървинг не е в списъка с контузени, така че е на линия за мача. Нетс ще изиграят шест от седемте си двубоя преди "Мача на звездите" у дома, като единственото им гостуване в тази поредица е срещу Ню Йорк Никс. Но все още не е ясно дали шампионът с Кливланд Кавалиърс през 2016 ще бъде част от тези срещи.

Нетс са с баланс 31-20 този сезон, като заемат четвъртото място в Източната конференция. От началото на кампанията Ървинг има по 27.1 точки, 5.1 борби и 5.3 асистенции средно на мач. /БГНЕС