Ървинг избухна с 60 точки при разгром над Орландо

Бруклин Нетс разби Орландо Меджик със 150:108 като гост в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Над всички за „мрежите“ бе Кайри Ървинг, който избухна с рекордните в кариерата си 60 точки. Гардът на Нетс, който продължава да не може да играе в домакинските мачове на тима заради липсата на ваксина срещу Ковид-19, наниза 41 от 60-те си точки през първото полувреме, като завърши с 20/31 от стрелбата за две точки, при 8/12 от тройката и 12/13 от наказателната линия. Той прибави и шест борби, четири асистенции и четири кражби.

Кайри Ървинг (ц).

Представянето на Ървинг идва след това на Карл-Антъни Таунс от Минесота Тимбъруулвс, който също вкара 60 точки при победа над Сан Антонио Спърс ден по-рано. В неделя пък съотборникът на Ървинг – Кевин Дюрант, записа 53 пункта при победата над Ню Йорк Никс у дома. Кей Ди бе по-тих при успеха над „магьосниците“, завършвайки с 19 точки. Още петима баскетболисти на Бруклин приключиха с двуцифрен точков актив, водени от Пати Милс с 15.

За Меджик Коул Антъни бе най-резултатен с 19 пункта, а още трима играчи минаха границата от десет точки, но усилията им бяха недостатъчни срещу състава на Стив Неш. Бруклин е осми на Изток с баланс 36-33, докато Орландо е на последното място в конференцията, без шансове за влизане в плейина или плейофите. Същата съдба сполетя и Детройт Пистънс, който отстъпи на Маями Хийт с 98:105 като гост. В следващите си мачове Нетс приемат Далас Маверикс в сряда, а Меджик са домакини на Пистънс ден по-късно.

Останалите резултати:

Индиана Пейсърс – Мемфис Гризлис 102:135

Ню Орлиънс Пеликанс – Финикс Сънс 115:131. /БГНЕС