Руска звезда в плуването даде положителен тест и пропуска Токио 2020

Европейският шампион по плуване Иля Бородин от Русия е принуден да пропусне Олимпийските игри в Токио, след като даде положителен тест за коронавирус, съобщиха Р-Спорт и ТАСС.

18-годишният Бородин е дал положителния тест по време на лагера на руския отбор във Владивосток.

"За съжаление, заради положителния тест Иля Бородин няма да вземе участие в Олимпиадата. Вторият тест преди излитането показа наличие на коронавирус. Той няма да може да пътува с нас. Иля е един от най-дисциплинираните спортисти в отбора, спазваше всички мерки за безопасност, но за съжаление това все пак се случи. Той в момента е под карантина, а болестта протича безсимптомно. С другите състезатели всичко е наред, отборът ще замине за Токио в четвъртък", заяви вицепрезидентът на Руската федерация по плуване Виктор Авдиенко.

"Чувствам се добре, нямам никакви симптоми и никакви болезнени усещания. Чувствам се отлично здравословно. Нямам си и понятие как се заразих с този коронавирус. Докторът реши, че нямам симптоми и е безсмислено да се лекувам. Пия чай и вода, нищо повече за лечението", каза Бородин. Руснакът е шампион на 400 метра от Европейското първенство през 2021 година. /БГНЕС