Румениге се оттегли преждевременно от президентския пост в Байерн

Карл-Хайнц Румениге прекрати предварително договора си с Байерн Мюнхен като президент и главен изпълнителен директор на клуба, за да позволи на легендарния вратар на баварците Оливер Кан да го наследи.

Румениге бе президент на баварците от 2002-а насам.

Румениге трябваше да напусне в края на годината, но решението бе взето, за да ускори промяната. Той е президент на баварския колос от 2002-а насам. „За мен е голяма чест да получа доверие първо като член на Борда и след това като главен изпълнителен директор и президент. Бих искал да благодаря специално на Ули Хьонес за гласуваното доверие“.

Дълбоко свързан съм с клуба и той решително промени живота ми. Спортните и финансови успехи, солидарността с феновете, отговорен подход към клубната история и ценности – това е, зад което стои Байерн. Бих искал допълнително да развия тези неща в бъдеще заедно с щаба, както и с колегите ми в Борда“, каза Кан в официалното прессъобщение на клуба.

Кан е легенда на Байерн и изигра 781 мача за клуба, печелейки осем пъти Бундеслигата, шест пъти Купата на Германия, както и трофеите от Шампионска лига през 2001 и Купата на УЕФА през 1996. /БГНЕС