Румен Христов: Гласувах за просперираща България с европейски доходи

Гласувах за една просперираща България - член на ЕС, на НАТО, на Еврозоната, на Шенген; за европейски доходи, за стабилност и не на последно място за дясно управление. Това каза лидерът на СДС Румен Христов, който гласува в столичното 2-ро училище, предаде репортер на БГНЕС.

Христов каза, че очаква поне половината от българските избиратели да отидат до урните.

"Имаме право да избираме, а тези, които избират после имат право да изискват от нас", заяви той.

На въпрос на БГНЕС дали обмислят смяна на коалиционния партньор, председателят на СДС каза, че все още е рано да се говори по тази тема.

"Ние имаме едно добро взаимодействие с ГЕРБ. Ситуацията в парламента според мен няма да бъде кой знае колко по-различна от предишния. В този смисъл аз си зададох въпроса дали имаше нужда от тези избори", коментира той и подчерта, че за първи път от 1913 г. няма формирано правителство от новоизбран парламент, което означава безотговорност.

Той призова тези, които могат да формират мнозинство да съставят стабилно правителство, като не трябва да се изключва и ГЕРБ.

Христов добави още, че много иска ЦИК да вземе решение отрязъците от машините да се броят.

„Най-малко заради това, че няма да могат да бъдат увеличени хората, които не са гласували, пък впоследствие са отчетени. Ние сме отстоявали тезата за машинното гласуване най-вече заради това, че там не се губят преференциите“, каза още той и припомни, че на предходните избори коалицията ГЕРБ-СДС е имала най-висок процент гласували с преференции.

Христов изрази надежда, че се надява вотът да бъде честен и коректен и че няма да има манипулация на машините.

В отговор на въпрос на БГНЕС, той каза, че купеният и контролиран вот е много грозно явление, което трябва да се елиминира.

„Аз съм категорично против. Този който спечели изборите, трябва да ги спечели по честен начин, с подкрепата на българските граждани, а не чрез такива методи“, коментира председателят на СДС./БГНЕС