Росен Йорданов: Радев действа панически, реакция на фрустрация

Реакцията на президента Румен Радев не е автентична.

Това заяви пред БГНЕС психологът Росен Йорданов по повод на изявлението на държавния глава, че е бил първият излъган от „Продължаваме промяната“.

Росен Йорданов припомни, че още когато стана ясно, че Кирил Петков е подвел президента за своето гражданство, Радев веднага е направил коментар, с който го е защитил. „Тогава Радев с бащински и патриархален тон заяви, че трябва да простим на момчето, нищо, че то е на 40 години“, каза психологът. Според него позицията на Радев по-скоро показва, че той вече е изгубил контрола над Кирил Петков и Асен Василев.

„Това, което е мислил, че контролира вече не го контролира. Те са излезли извън контрол – и от неговия и изобщо от всякакъв контрол. Реакцията му е паническа, реакция на фрустрация. Неговите думи са реакция от неуспешната реализация на някакъв план или идея, ПП да бъдат близки и контролирани от него лица в изпълнителната власт“, каза още Росен Йорданов.

Според него трябва да се започне едно балансирано разследване, за да се докажат или отхвърлят много неща и в енергетиката, и в ББР. /БГНЕС