Роналдо се размина с полицейско предупреждение за счупения телефон на детето с аутизъм

Кристиано Роналдо се размина с полицейско предупреждение за счупения телефон на детето с аутизъм. Нападателят удари ръката на Джейкъб Хардинг, когато напускаше терена на "Гудисън Парт" след загубата на отбора му с 0:1 от Евертън миналия сезон. По-късно португалецът се извини на 14-годишното момче, а преди дни беше разпитан от органите на реда.

В изявление в сряда полицията в Мърсисайд обяви: „Можем да потвърдим, че 37-годишен мъж доброволно присъства и беше разпитан във връзка с твърдение за нападение и нанесени щети. Твърдението е свързано с инцидент след футболния мач Евертън - Манчестър Юнайтед на "Гудисън Парк" в събота, 9 април. Въпросът е разгледан и вече е приключен."

Стана ясно още, че Роналдо се е съгласил да плати компенсация на ученика.

След инцидента майката на младежа Сара Кели каза: „В края на мача играчите на Юнайтед започнаха да си тръгват. Бяхме точно до тунела - синът ми беше там и ги снимаше всички. След това Роналдо просто мина покрай него и изби от ръката телефона му, който падна на земята и се счупи. Можете да видите по синината, че е осъществен контакт. Плачех, бях разтърсена, Джейкъб беше в пълен шок - той е аутист и също има диспраксия, така че не успя да разбере какво се случва, докато не се прибра. Той наистина е разстроен и това го отказва да отиде отново на мач. Имахме абсолютно брилянтен ден до тези последни секунди.”

„Той е идол. Да, не е от Евертън, но Роналдо е голям играч. Щях да разбера, ако Джейк го размахваше в лицето му, но не беше. Той е момче с аутизъм и е бил нападнат от футболист, така го виждам като майка”, каза още Сара.

По-късно Роналдо публикува онлайн извинение, като каза: „Никога не е лесно да се справяме с емоциите в трудни моменти като този. Въпреки това винаги трябва да сме уважителни, търпеливи и да даваме пример на всички младежи, които обичат красивата игра. Бих искал да се извиня за моето избухване и, ако е възможно, бих искал да поканя този привърженик да гледа мач на „Олд Трафорд“ в знак на честна игра и спортен дух.“

Но Сара каза: „Начинът, по който виждам нещата е, че ако някой ни нападне на улицата и след това ни покани да отидем на вечеря, ние няма да го направим. Само защото той е Кристиано Роналдо, защо да го правим? Сякаш му дължим услуга, но съжалявам, не го правим. Всичко е ръцете на полицията." /БГНЕС