Роналдо се присъединява към Ал-Насър на 1 януари

Кристиано Роналдо ще заиграе в Саудитска Арабия от началото на 2023 година, след като се е съгласил на договор с Ал-Насър. Слухове за почти финализирана сделка между двете страни се появиха в края на ноември и сега изглежда, че португалецът ще играе клубен футбол извън Европа за първи път в кариерата си.

Според испанското издание Marca, сделка за 200 млн. евро на сезон е „финализирана“, като се очаква нападателят да подпише контракт за две години. Първоначалната сделка ще бъде около 100 млн. евро, като рекламата и спонсорството ще му гарантират рекордна заплата, която ще го направи най-скъпоплатения атлет в спорта. Ако договорът бъде потвърден, това ще означава, че Роналдо няма намерение да прибавя към домашните и европейски клубни трофеи, след като до момента завоюва пет пъти Шампионска лига, три пъти Висшата лига, по два пъти Серия А и Ла Лига, както и още редица купи.

Кристиано Роналдо (ц).

Имаше информации, че суперзвездата ще се завърне в Спортинг Лисабон, където стартира професионалния си път. Роналдо е гореща тема в медиите от началото на сезона, след като бе поставен на пейката от новия мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг. Решението на нидерландеца да не заложи на 37-годишния футболист като титуляр и да поиска от него да влезе от резервната скамейка в последните минути при победата над Тотнъм с 2:0, преди Роналдо да откаже и да напусне стадиона преди последния съдийски сигнал, доведе до противоречие. Роналдо бе определен за капитан при загубата на „червените дяволи“ от Астън Вила с 1:3 в последния му мач след завръщането на „Олд Трафорд“.

Впоследствие излезе интервю с журналиста Пиърс Морган, в което Роналдо заяви, че се чувства „предаден“ и че Тен Хаг „не проявява уважение“ към него. Той разкритикува сериозно клуба, казвайки, че не е имало „еволюция“ след първото му напускане през 2009. На 22 ноември Манчестър Юнайтед обяви, че прекратява договора на звездата си с незабавен ефект, така че Роналдо играе на Световното първенство в Катар като свободен агент.

Той се превърна в първия играч с поне един гол на пет различни световни първенства, когато се разписа от дузпа при победата над Гана с 3:2. Португалия излезе от групата си като победител, независимо от изненадващото поражение от Южна Корея, и ще се изправи срещу Швейцария в 1/8-финалите на надпреварата във вторник вечер. /БГНЕС