Роналдо с два гола при разгромна победа над Швейцария

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо отбеляза два гола при разгромната победа на "мореплавателите" над Швейцария с 4:0 в мач от Лигата на нациите. На "Ещадио Жозе Алваладе" в Лисабон гостите първи вкараха, но попадението на Харис Сеферович в 6-та минута бе отменено след намеса на ВАР заради игра с ръка.

Десет минути по-късно халфът Уилям Карвальо даде преднина на домакините, а в края на първото полувреме Роналдо вкара два гола в рамките на четири минути, за да сложи точка на спора. В 68-та минута защитникът на Манчестър Сити Жоао Кансело оформи крайното 4:0 в полза на Португалия. По този начин 37-годишният Роналдо вече има 117 гола за родината си, а тимът на Фернандо Сантош дели първото място в класирането на група 2 (Лига А) с Чехия, като двата тима имат по четири точки.

Чехите направиха домакинско равенство с Испания, след като на два пъти повеждаха в резултата, но късен гол на Иняки Мартинес донесе крайното 2:2 на испанците, които остават на трета позиция с две точки от два мача. Швейцария все още няма спечелена точка.

Останалите резултати от Лигата на нациите:

Лига В, група 4

Сърбия - Словения 4:1

Швеция - Норвегия 1:2

Лига С, група 2

Кипът - Северна Ирландия 0:0

Косово - Гърция 0:1

Лига С, група 4

Гибралтар - Северна Македония 0:2

България - Грузия 2:5

Лига D, група 2

Сан Марино - Малта 0:2. /БГНЕС