Роналдо пристигна в Манчестър

Кристиано Роналдо пристигна във Великобритания само дни, след като се завърна в Манчестър Юнайтед в последния ден от трансферния прозорец.

Роналдо игра в Юнайтед между 2003-2009.

Португалският нападател се присъедини към клуба от Ювентус с договор за две години, с опцията за допълнителен сезон. Роналдо бе посрещнат при пристигането си на частен Терминал на летището в Манчестър от бившия си съотборник и настоящ технически директор в Юнайтед Дарън Флетчър.

36-годишният футболист бе освободен по-рано от националния отбор на Португалия, след като бе наказан за отпразнуването на победния си гол във вратата на Република Ирландия при успеха с 2:1 в световна квалификация. Това бе второто от двете му попадения, с които влезе в световната история като реализатор номер 1 за един национален отбор със 111 гола, изпреварвайки иранеца Али Даеи със 109.

Очаква се Роналдо, който отново ще носи емблематичната фланелка с номер 7, да бъде на разположение на мениджъра на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяр за домакинството на Нюкасъл на „Олд Трафорд“ в събота, 11 септември, от 17:00 часа българско време. Той бе включен и в групата от 25 играчи на Юнайтед за Шампионската лига, като първият двубой на отбора е гостуване на швейцарския Йънг Бойс е във вторник, 14 септември. /БГНЕС