Рекорди за Кейн и Роналдо на старта на квалификациите за Евро 2024

Отборът на Англия започна по успешен начин квалифиакциите за Евро 2024, след като победи Италия с 2:1 като гост в дербито на старта на пресявките. В Неапол халфът на "Трите лъва" Деклан Райс и капитанът Хари Кейн дадоха преднина от два гола на европейските вицешампиони преди почивката, преди Матео Ретеги да върнe домакините в мача в 56-та минута.

Десет минути преди края Англия остана с човек по-малко след два бързи жълти картона на Люк Шоу, но играчите на Гарет Саутгейт удържаха преднината си за частична победа, с която поне донякъде си върнаха за загубата от Италия във финала на Евро 2020. С попадението си на стадион "Диего Армандо Марадона" Кейн подобри рекорда на Уейн Рууни за най-много голове с екипа на Англия и вече има 54 попадения.

В другия мач от група С на квалификациите Северна Македония победи Малка с 2:1 в Скопие.

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо подобри пореден рекорд при победата на своя тим над Лихтенщайн с 4:0 у дома на старта на квалификациите за Евро 2024. В дебюта на новия селекционер Роберто Мартинес Роналдо се превърна във футболиста с най-много мачове за национален отбор в историята на футбола, след като започна от първата минута за своя 190-ти двубой с екипа на "мореплавателите", подобрявайки постижението на кувейтския нападател Бадер Ал-Мутава.

Това не бе всичко от 37-годишният играч на Ал Насър, който се разписа от дузпа и свободен удар през втората част, за да достигне 120 гола за Португалия. Преди това Жоао Кансело даде преднина на домакините, а Бернардо Силва покачи на 2:0 в 47-та минута. По този начин Португалия записа перфектен старт на битката за участие в Евро 2024, а в другите два мача от група J Босна победи Исландия с 3:0 у дома, а Словакия и Люксембург направиха нулево равенство в Братислава.

В група Н Дания победи Финландия с 3:1 като домакин. 20-годишният нападател на Аталанта Расмус Хьойлунд реализира хеттрик за "червения динамит", а за гостите се разписа Оливер Антман. В другите два двубоя от групата Словения надви Казахстан с 2:1 като гост, а Северна Ирландия спечели визитата си на Сан Марино с 2:0. /БГНЕС

Категории: