Роналдо дебютира, но не вкара при победа на Ал Насър

Ал Насър надви Ал Етифак с минималното 1:0 у дома в среща от 14-ия кръг на саудитската Висша лига. Срещата ще се запомни с това, че бе официален дебют за новото попълнение на домакините Кристиано Роналдо, който премина в редиците на саудитите след разтрогване на договора си с Манчестър Юнайтед.

Кристиано Роналдо.

Очаквано португалската звезда бе посрещнат като такъв, като всяко негово докосване бе обект на множество скандирания и аплодисменти от развълнуваните фенове по трибуните. Стадионът на Ал Насър - "Кинг Сауд Юнивърсити", с капацитет 25 000 седящи места, изгледа на живо дебюта на 37-годишния Роналдо, който не се увенча с попадение. Нападателят отправи четири удара по посока вратата на съперника, но само един от тях бе точен, и той не попадна в мрежата на гостите.

Единственият гол в мача бе дело на бившия футболист на Бенфика и Бешикташ Андерсон Талиска след около половин час игра. И двата състава имаха своите ситуации за гол, но в крайна сметка резултатът до края остана непроменен.

Така кариерата на Роналдо в Саудитска Арабия потегли с успех, който качи Ал Насър начело в класирането - тимът има 33 точки, с една повече от Ал Хилал, който е с мач повече, и с две пред Ал Итихад. Ал Етифак е около средата на таблицата, заемайки десето място с 16 пункта. За Ал Насър и Роналдо, който ще търси първо попадение с екипа на отбора, предстои полуфинал за Суперкупата на страната с Ал Итихад, преди съставът да играе с Ал Фатех за първенство. Ал Етифак има за съперник Ал Адал в следващия си мач от шампионата. /БГНЕС