Рома победи Фиорентина в дебюта на Моуриньо

Новият наставник на Рома Жозе Моуриньо записа успешен дебют начело на тима, след като "вълците" победиха Фиорентина с 3:1 у дома в мач от откриващия кръг на Серия А. На "Стадио Олимпико" "виолетовите" останаха с човек по-малко още в 17-та минута, когато Бартломей Драговски получи директен червен картон за нарушение срещу Тами Ейбрахам.

Жозе Моуриньо

Домакините се възползваха от предимството си и поведоха в 26-та минута чрез Хенрих Мхитарян, като именно новото попълнение Ейбрахам асистира за гола на арменеца. Седем минути след почивката двата тима останах с равен брой играчи след втори жълт картон на Николо Дзаниоло от Рома. Това се отрази на "вълците" и те инкасираха изравнителен гол в 60-та минута, когато Никола Миленкович се разписа, но веднага след това Жордан Верету върна преднината на домакините. В 79-та минута Верету подпечата успеха на Рома с втория си гол, с който оформи крайното 3:1.

Масимилиано Алегри нямаше успешен повторен дебют начело на Ювентус, след като "бианконерите' направиха равенство 2:2 при гостуването си на Удинезе. Пауло Дибала и Хуан Куадрадо дадоха солидна преднина на торинци още до 23-та минута, но след почивката домакините бяха по-настоятелни и успяха да изравнят с голове на Роберто Перейра от дузпа и Жерард Деулофеу. Гостите си мислеха, че все пак са стигнали до трите точки в 94-та минута, когато резервата Кристиано Роналдо вкара с глава, но бурната радост на играчите на Юве бе попарена от ВАР и попадението бе отменено заради тънка засада.

Останалите резултати:

Наполи: Венеция 2:0

Болоня - Салернитана 3:2. /БГНЕС