„Ролинг Стоунс“ отварят магазин в центъра на Лондон 

„Ролинг Стоунс“ борят депресията от избухването на коронавируса, отваряйки магазин в сърцето на Лондон, съобщава АФП.

„Защо отваряме магазин по време на пандемията?“ шегува се певецът Мик Джагър във видеосъобщение, публикувано преди магазинът да отвори врати за обществеността в сряда. "Това е свързано с нашия вечен оптимизъм", отвръща той.

В настоящия климат, маските за лице, украсени с прочутото лого на устните и езика на групата, обещават да бъдат бестселър. С бранда на групата са и тениски, якета, бутилки с вода, тетрадки, чадъри и опаковки за всички, които искат да подражават на китариста Кийт Ричардс.

Но екипът зад проекта се надява, че той ще се превърне в нещо повече от магазин.

Гигантска скулптура на устните и езика заема витрината, привличаща минувачите на Карнаби Стрийт, епицентърът на музиката и модата в столицата през 60-те години. Гигантски екрани излъчват кадри с висока разделителна способност от десетилетията на турнета на живо на групата, а най-големите им хитове и блус класики звучат в магазина за купувачите. Стъклен под с текстове на „Стоунс“ предоставя изглед към сутерена.

Джагър си спомня как групата е посещавала Карнаби Стрийт, преди да се изкачи на лондонската музикална сцена през 60-те, заедно с „Дъ Ху“ и Дейвид Боуи.

"Ние работехме там, репетирахме там, ядяхме там. Не е лошо място да има магазин", добавя той./БГНЕС