Рогозин заплаши България с ракета "Сармат"

Ръководителят на руската космическа агенция Дмитрий Рогозин заплаши България с междуконтиненталната ракета „Сармат“, предаде БГНЕС.

Рогозин показва на Путин пътя на ракетата до България

Повод за неговото изявление в Туитър е отказа на българската страна да разреши полета на руския външен министър Сергей Лавров за Сърбия, в резултат на което визитата беше отменена. Рогозин написа, че „Сармат“ няма да иска разрешение.

„С какво е добра „Сармат“? Няма да иска разрешение да прелети от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Също и от някакви си там шведите“, се казва в съобщението на Рогозин.

Под неговото съобщение някои от по-трезвите потребители го предупреждават да усмири своя плам и да си отговори на въпроса, защо руската дипломация е загубила България.

Той е известен през години със своите многобройни противоречиви изявление. По време и след Втората чеченска война Рогозин имаше дълъг конфликт с генералния секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън.

Малко след анексирането на Крим, когато негов полет до Приднестровието беше отменен, той заяви, че следващия път ще лети там със свръхзвуковия стратегически бомбардировач ракетоносец Ту-160. /БГНЕС