Роджърс сложи край на спекулациите и остава в Лестър до 2025

Брендан Роджърс сложи край на спекулациите, свързващи го с Арсенал, подписвайки нов договор за срок от пет години и половина, който ще го задържи в Лестър до 2025.

Роджърс бе възнаграден с нов договор, след като превърна Лестър в сериозен кандидат за място в топ 4 в Премиършип през този сезон.

„Лисиците“ се превърнаха в претендент за топ 4 след идването на мениджъра през февруари тази година, като са в серия от седем поредни победи във Висшата лига. Бившият наставник на Селтик и Ливърпул сложи край на спекулациите, свързващи го с Арсенал след уволнението на Унай Емери. „Когато взех решение да дойда в Лестър, то беше заради това, че бях развълнуван от посоката на развитие, която бе поел клубът и как аз ще мога да помогна за това развитие с опита си. Дойдох тук с целта да добавя нещо и да помогна за изграждането на клуба в бъдеще“, започна той.

Подкрепата, която получих от президента Кун Топ, от изпълнителния директор Сюзан Уилън, от директора по футболните въпроси Джон Рудкин, и от всички останали в клуба, бе наистина невероятна. Наследих един страхотен треньорски щаб, който е отдаден на прогреса и подобрението, и разполагаме с група от играчи, с които е просто удоволствие да се работи всеки ден“, завърши Роджърс. Лестър гостува на Астън Вила в събота следобед в търсене на осми пореден успех в лигата. /БГНЕС