Rockstar потвърди датата на трейлъра на GTA 6

Трейлърът на Grand Theft Auto 6 ще разкрие най-накрая това, което може да се окаже една от най-големите видеоигри на всички времена, съобщи IGN.


През ноември, когато обяви декемврийския прозорец за трейлъра на GTA 6, Rockstar заяви: "Много сме развълнувани да ви съобщим, че в началото на декември ще пуснем първия трейлър на следващото Grand Theft Auto. Очакваме с нетърпение още много години да споделяме тези преживявания с всички вас.

"Благодарение на невероятната подкрепа на нашите играчи от цял свят имахме възможността да създаваме игри, за които сме истински запалени - без вас нищо от това не би било възможно и ние сме много благодарни на всички вас, че споделихме това пътуване заедно.

"През 1998 г. Rockstar Games беше основана с идеята, че видеоигрите могат да станат толкова важни за културата, колкото и всяка друга форма на развлечение, и се надяваме, че сме създали игри, които обичате, в усилията си да бъдем част от тази еволюция."

За Grand Theft Auto 6 се носят слухове още от излизането на Grand Theft Auto 5 преди малко повече от десетилетие. За нея се съобщава свободно в доклад на Kotaku от 2020 г. за усилията на Rockstar да облекчи „крънч“ култура в студиото и е потвърдена в съобщение за пресата през 2022 г., като студиото заяви, че разработката е "в напреднала фаза". По-късно същата година кадри от разработката на играта бяха изтекли при масиран пробив, като в крайна сметка властите арестуваха британски хакер тийнейджър във връзка с инцидента.

Прозорецът за пускане на играта между април 2024 г. и март 2025 г. се спекулира от началото на 2023 г., когато издателят Take-Two Interactive прогнозира огромни финансови печалби през тази фискална година, които трудно биха били постигнати без тласъка от изключително печелившата поредица. /БГНЕС