Риши Сунак настоява за украински удари в тила на Русия

Британският премиер Риши Сунак ще призове Групата на седемте (G7) да помогне на Украйна да удари руските сили в тила, за което той ще настоява за спешно увеличаване на доставките на оръжие за Киев. Това се казва в съобщение, разпространено от премиерския кабинет в навечерието на разговора му с лидерите на Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, който е насрочен за днес, 24 февруари.

„Премиерът ще призове международните партньори да помогнат на Украйна да нанесе щети на руските сили зад фронтовите линии на конфликта по време на днешната среща на Г-7“, каза Даунинг стрийт 10, обяснявайки, че комуникацията ще се проведе чрез видеоконференция. По-специално, както отбелязват в канцеларията на Сунак, той възнамерява "да представи убедителни аргументи в полза на доставката на оръжия с голям обсег” на украински сили, казва се в изявлението, цитирано от местни и чужди медии.

Освен това британският премиер ще „повтори предложението си за британска подкрепа на страните“, които ще изразят готовността си да прехвърлят изтребители на Киев. /БГНЕС

Лондон / Обединеното кралство