Решетките в НС струват 29 000 лв., одобрил ги е главният секретар

"Не съм поръчвал аз решетките в НС. Това, което се е случило, е, че администрацията се е свързала с фирмата, която е поставила идентични врати в края на 2019 г., началото на 2020 г. в сградата на партийния дом. Отправили са оферта и администрацията е приела тази оферта".

Това каза председателят на парламента Никола Минчев по повод казуса с незаконни монтираните решетки на централния вход.

За тях са платени 29 000 лв. без ДДС, добави той. "Офертата е приета и утвърдена от главния секретар. До мен стига записка за вътрешно компенсиране на разходите в рамките на бюджета на НС”, каза Минчев, цитиран от бТВ.

Той намира за нередно такава голяма промяна по сградата да се прави без председателят на НС да бъде уведомен.

"Не искам да бягам от отговорност, все пак никой не ме е уведомил за това, а така е редно. В НС и всяка администрация неизбежно се работи с доверие", допълни Минчев.

От Народното събрание ще се съобразят с предписанието за премахване и акта на Министерството на културата и няма да ги обжалват в съда, поясни той.

БГНЕС припомня, че по-рано днес в декларация от името на ПГ „Продължаваме промяната” попитаха „Кой създава хаоса, за да се прави на спасител”. Според ПП опозицията в парламента непрекъснато генерират атаки, за да създават нестабилност.

„Цвета Караянчева, която инсталира такива решетки на сградата на Народното събрание през 2020-а година по време на гражданските протести, го направи със своя подпис. За разлика, настоящият председател на Народното събрание не е подписвал решение за поставяне на решетки. Решетките на Цвета караянчева ще бъдат премахнати”, заявиха по-рано днес от ПП. /БГНЕС