Реми между Левски и Левски Лом

Левски завърши 1:1 с Левски (Лом) в контрола, която се проведе на помощното игрище на стадион „Георги Аспарухов“. Точен за „сините“ бе Здравко Димитров в 44-ата минута.

Мачът започна с натиск на „сините“ и в първите 5 минути стражът на гостите се намеси на два пъти. В 10-ата минута Мартин Петков нанесе първия точен удар в очертанията на вратата на гостите, но Деян Вълков спаси.

В 13-ата минута гостите поведоха в резултата. Андон Гущеров стреля по диагонала и реализира първото попадение в срещата.

След попадението футболистите на Левски опитаха бързо да изравнят и увеличиха натиска, като изпълниха няколко ъглови удара, но без резултат.

В 39-ата минута Мариян Огнянов стреля, но Андреев спаси. В 44-ата Здравко Димитров стреля от границата на наказателното поле и реализира за 1:1.

В заключителните минути на полувремето Левски имаше шанс да поведе, но ударът на Мартин Петков бе блокиран.

В началото на второто полувреме в игра за Левски се появиха Томислав Папазов и Антон Стоянов. По този начин Симеон Славчев премина в халфовата линия на тима, а Папазов зае място в центъра на защитата.

В 51-ата минута Патрик-Габриел Галчев стреля от дистанция, но топката премина покрай вратата на гостите. В 63-ата Мартин Петков стреля от границата на наказателното поле, но топката попадна в ръцете на вратаря на гостите.

Само минутка по-късно Галчев центрира добре в наказателното поле, Бари стреля с глава, но изпрати топката над вратата. В 68-ата минута в игра за Левски се завърна Адриан Краев, който дълго време бе контузен. Той замени Мартин Петков.

В 76-ата минута бе един от най-интересните моменти в мача. Симеон Славчев стреля от движение, но стражът на гостите изби в ъглов удар. След центрирането се създаде ново напрежение в наказателното поле на Левски Лом, но гостите се справиха със ситуацията.

До края на двубоя нови попадения не паднаха

ЛЕВСКИ – ЛЕВСКИ ЛОМ 1:1

0:1 Андон Гущеров (13‘)

1:1 Здравко Димитров (44‘)

ЛЕВСКИ: 66. Пламен Андреев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 8. Симеон Славчев, 41. Георги Александров, 31. Христофор Хубчев (46 - 24. Томислав Папазов), 6. Ивайло Найденов, 27. Асен Митков (46 - 34. Антоан Стоянов), 88. Мартин Петков (68 - 89. Андриан Краев), 79. Мартин Петков, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари

Резерви: 12. Николай Кръстев, 24. Томислав Папазов, 30. Димитър Андонов, 33. Денис Динев, 34. Антоан Стоянов, 89. Андриан Краев. /БГНЕС