Рейнджърс е отново шампион на Шотландия след 10 години

Рейнджърс триумфира с титлата на шотландската Висша лига за първи път от десетилетие след нулевото равенство на Селтик при гостуването на Дънди Юнайтед.

„Детелините“ не успяха да спечелят в неделната си визита и така ефективно коронясаха своя вечен съперник за шампион на страната. Феновете на Рейнджърс се събраха и нарушиха коронавирусните рестрикции за масови струпвания на едно място пред „Айброкс“ преди и след класическия успех над Сейнт Мирън с 3:0 в събота. Голове на Райън Кент, Алфредо Морелос и Янис Хаджи продължиха стопроцентовия домакински рекорд на тима със 16-та победа. Водени от бившия полузащитник на Ливърпул и Англия Стивън Джерард, Рейнджърс сложиха край на хегемонията на Селтик в последните девет сезона. Привържениците на клуба празнуваха неистово преди и след мача със Сейнт Мирън – нещо, което бе разкритикувано от местното правителство.

Изключително разочаровани сме, че феновете се събраха днес на „Айброкс“. В този критичен етап от овладяването на вируса, действията на малцина фенове застрашават безопасността на други фенове, полицейските служители и широката общественост“, каза говорител на шотландското правителство. Това е титла номер 55 в клубната история и така отборът е вече с четири пред Селтик във вечната ранглиста.

Джерард прояви разбиране след действията на феновете. „Този клуб претърпя ужасни неща в последните десет години. Аз съм част от само три от тях, но разбирам феновете и случилото се. Но мисля, че е важно да останем в безопасност и да останем концентрирани върху това, което ни остава, защото ни чакат още големи мачове и ние искаме повече“, сподели наставникът на Рейнджърс. /БГНЕС