Реал срази Барса в 250-то издание на Ел Класико

Реал Мадрид надигра Барселона в 250-то издание на Ел Класико. Най-големият сблъсък в испанския футбол завърши с победа на Кралския клуб с 3:1, като трите точки изкачиха възпитаниците на Карло Анчелоти на върха в класирането.

Родриго бележи дузпата, която сложи точка на спора на "Бернабеу".

Шампионите на Испания и Европа започнаха по-уверено срещата на „Сантяго Бернабеу“ и след 12 минути игра вече имаха преднина в резултата. Тони Кроос бе фаулиран от Серхио Бускетс, но главният съдия на мача даде авантаж, тъй като германецът намери по чудесен начин в коридор Винисиус Жуниор. Бразилецът напредна, но бе спрян от вратаря на каталунците Марк-Андре тер Стеген. Топката обаче отиде на крака на Карим Бензема, който не сбърка за 1:0. В 35-та минута Федерико Валверде удвои аванса на „белия балет“ след асистенция на Ферлан Менди.

След почивката Барса успя да стигне до намаляване на дефицита си след точната интервенция на резервата Феран Торес. В ролята на асистент се превърна Роберт Левандовски. В първата минута на добавеното време обаче надеждите на Шави и компания се изпариха след реализираната от друга смяна, но в състава на домакините – Родриго, дузпа за крайното 3:1. По този начин Реал вече има три точки преднина пред Барса в класирането, нанасяйки му дебютно поражение през кампанията. От своя страна, Анчелоти и неговият тим остават единствени без загуба в елита.

За Реал предстои гостуване на Елче, докато Барселона ще се опита да се реваншира за лошата си седмица, която включваше и равенство 3:3 с Интер у дома в Шампионската лига, приема Виляреал. /БГНЕС